marleen.

Krijg je me even niet te pakken en kan het niet wachten?

  • Als er een nieuwe Marvel film uit is zou je zeker de bioscoop moeten proberen
  • Heb je gezien dat De Staat ergens optreedt? Kijk dan ergens vooraan bij het podium
  • Is het half juli? Wellicht spot je me op de Zwarte Cross
  • Het kan ook zomaar zijn dat ik me met een paar vriendinnen heb laten opsluiten om een bloedstollende Escaperoom¬† te spelen, dan moet je even een uurtje wachten….

1999, tegen het eind van het laatste jaar kokschool bleek het wel dat ik niet op mijn plek zat. Ik was drukker bezig met de opmaak van mijn werkstuk dan de daadwerkelijke inhoud. Op aanraden van mijn broer, die in de reclame branche zit, naar de open dag van het Grafisch Lyceum Rotterdam.

Ik was gelijk verliefd, dit wilde ik, dit zou mijn nieuwe richting zijn. Op naar de grote stad. Een andere mentaliteit maar ik wist me hier wel staande te houden als Brabander. In drie jaar haalde ik mijn MBO Multimedia vormgeven. In het nieuwe schooljaar gestart op Willem de Kooning Academie in Rotterdam maar hier kwam ik er helaas toch al snel achter dat het voor mij tijd was om te gaan werken.

Mijn eerste baan was bij Van Gils Belettering in Rijen. Hier was ik begonnen als algemeen medewerker waar ik me vooral bezig hield met de afwerking. Het plakken van reclameborden en winkeldisplays, lamineren, snijden van posters, pellen van snijfolie, etc. Uiteindelijk ook printoperator en het aanpassen en klaarmaken van bestanden om te printen en wat kleine grafische werken. Buiten het plakken van diverse borden en vlakke toepassingen heb ik me hier ook het plakken van auto’s en bedrijfsvoertuigen eigen gemaakt.

Hierna in Made terecht gekomen bij Screen-Design Reklame. Buiten het beletteren heb ik me hier gelukkig weer kunnen concentreren op het ontwerpen en ben voor het maken van websites in de wereld van WordPress terecht gekomen.

Het was 2015 toen ik emvee/ontwerp startte. Die eerste jaren van huis uit en nog in combinatie met een andere baan. Maar vorig jaar heb ik een kantoor in Made betrokken, Brieltjenspolder 1, en ben me toen fulltime gaan toeleggen op emvee/ontwerp. De naam is ontstaan uit mijn initialen M(arleen) V(egers).

Mijn focus ligt vooral op ontwerpen, beletteren en webdesign. Of het nu gaat om een logo op een visitekaartje of een volledige huisstijl, corporate brochure, website, autobelettering of het ontwerpen van een beursstand; ik zet er met passie en daadkracht de creatieve schouders onder. Het eindresultaat zal je verrassen. En uiteraard hoef je zelf niet op zoek te gaan naar een drukker. Die contacten heb ik.